Romana Preoteasa si Mugur Chiujdea: pictura si fotografie la Institutul Cultural Roman din Madrid

Institutul Cultural Roman din Madrid expune pana la data de 10 de septembrie fotografii, tablouri si desene de scenografie apartinand a doi artisti romani care locuiesc in Spania: Romana Preoteasa si Mugur Chiujdea.


Chiujdea expune o viziunea nostalgica a vechiului Bucuresti, cu colturile orasului amintind de inceputul secolului, de “Parisul Estului”, dulceparadis intr-o urbe devoratoare care a rezistat tarnacopului de-a lungul anilor care au urmat, cu Biserica Stavropoleos sau cu Biserica Rusa. Braila, vechi port la Dunare si oras natal al fotografului ni se arata ca un oras care a usor usor se revigoreaza si se trezeste la viata, in timp ce satul romanesc (prezent in fotografii printr-un sat pierdut din Craiova) continua sa traiasca in acelasi ritm din totdeauna.


Preoteasa, enigmatica si spirituala, opteaza pentru pensula. La Institut se pot vedea diverse picturi ale sale sub titlul “Semnele eternitatii”, cruci, ochiul divin care vede tot, pesti, forme evocatoare a transcendentei si a religiosului, mereu in auriu sau ocru. Fotografii recreate cu pensula si schite ale unei magnifice scenografii de teatru (Preoteasa este de asemenea si scenografa), completeaza o interesanta expozitie.



Institutul Cultural Roman

C/ Marqués de Urquijo 47, 1o-dcha.
MADRID
Date: de 28/07/2007 a 10/09/2007

Orar: de luni pana vineri 12:00-14:00 si 16:00-18:00
Telefon: 917 589 563

No hay comentarios: