Bucarest: España en la noche de los Institutos Culturales Bucaresti: Spania la noaptea Institutelor Culturale

Últimamente esta muy de moda celebrar “noches culturales”, “noches blancas”, “noches de museos”, etc. Bucarest, que ya ha celebrado algunas otras “noches”, vivirá la noche del 22 al 23 de junio la “Noche de los Institutos Culturales”, en la que tendrá su espacio la cultura española a través del Instituto Cervantes de Bucarest.

El programa del Instituto Cervantes, se basa principalmente en la imagen, con la proyección de varias películas (entre las que destacamos Cosas que nunca te dije de Isabel Coixet), cortos y proyección de vídeo de creaciones contemporáneas de danza.

Programa completo.

Bucaresti: Spania la noaptea Institutelor Culturale

In ultimul timp, este foarte la moda organizarea “noptilor culturale”, “noptilor albe”, “noptilor muzeelor”, etc. Bucuresti, care deja a organizat cateva alte “nopti”, va avea parte in noaptea din 22 spre 23 iunie de “Noaptea Institutelor Culturale”, in care cultura spaniola va fi reprezentata prin Institutul Cervantes din Bucuresti.

Programul Institutului Cervantes, se bazeaza in principal pe imagine, prin proiectarea mai multor filme (intre acestea amintim “Cosas que nunca te dije” / “Lucruri pe care niciodata un ti le-am spus” de Isabel Coixet), documentare si proiectii video de creatii contemporane de dans.

Program complet.


Salonul Institutului
18:00 -19:00 Maribel Jimeno prezintă oferta de cursuri şi examene DELE. Prezentarea AVE: Aula Virtual de Español.

Curtea interioară
21:00 – 02:00 Cineaşti în acţiune în Curtea interioară – Proiecţii de filme artistice spaniole, subtitrate în limba engleză
21:30 Cría Cuervos (1975), regia Carlos Saura, Premiul special al Juriului, Cannes, 1976
23:00 Cosas que nunca te dije (1995), de Isabel Coixet
00:30 Intacto (2001), de Juan Carlos Fresnadillo, Premiu Goya 2002 pentru cel mai bun actor Leonardo Sbaraglia

Salonul Institutului
20:00 – 24:00 Caleidoscop de creaţie spaniolă contemporană – Proiecţii de materiale video de dans, scurtmetraje şi teatru contemporan spaniol:

20:00 El Eclipse de A. de Amaia Urra (2002), v.o. spaniolă
20:45 Papas y Noes de Natalia Medina
21:30 Sesiune de scurt metraje din Festivalul de Scurtmetraje „Madrid en Corto”, producţii 2006, v.o spaniolă, subtitluri în engleză.
- Banal, regia David Planell, 12 minute
- Boletos por favor, regia Lucas Figueroa, 14 minute
- En el Hoyo, regia David Martín de los Santos, 24 minute
- Frozen Souls, regia Juana Macías, 14 minute
- Huellas en la nieve, regia Pedro Touceda, 19 minute
- Joe K, regia Óscar de Julián, 17 minute

24:00 Proiecţie video a spectacolului "Haberos quedado en casa, capullo" de Rodrigo García (cinci tablouri, în cinci zile , în cinci spaţii diferite), v.o. spaniolă, durata unui tablou 24 minute.

Program asezonat cu tortilla şi sangría.

No hay comentarios: