Arta spaniola din secolul XX viziteaza Muzeul National de Arta al Romaniei

Pana pe 27 ianuarie 2008, se vor putea admira la Muzeul National de Arta al Romaniei la Bucuresti, 24 de opere de artisti spanioli. Este vorba despre opere care apartin Fundatiei 'La Caixa', si care, sub titlul “Arta spaniola din secolul XX” prezinta artistii miscarilor abstracte din perioada postbelica spaniola, care au reprezentat un punct de plecare a reinnoirii artei spaniole in secolul XX.

In spatiul a ceea ce a fost Palatul Regal, se expun opere ale lui Joan Ponç, Antoni Tàpies, Rafael Canogar, Luis Feito, Antonio Saura, Manuel Millares, Gustavo Torner, José Guerrero, Joan Hernández Pijuan si Tàpies, Martín Chirino y Jorge Oteiza. Expozitia se incheie cu opere ale lui Josep Guinovart, Albert Ràfols-Casamada si Antoni Clavé.

Dar expozitia este si o consecinta in plus a relatiilor comerciale excelente dintre cele doua tari, pentru ca nu intamplator coincide cu deschiderea la Bucuresti a unei reprezentante La Caixa, fara indoiala o noua punte de legatura intre ambele tari (si in contextul expozitiei o punte culturala).

Mai multe informatii: Muzeul Naţional de Artă al României.

No hay comentarios: